Sulje

Enfo-historiikin toimitus

Jaakko Seesranta Matti Niiranen toimi 1978-1990 Savon Sanomien toimittajana ja taloustoimituksen uutispäällikkönä. Toimittajavuosien jälkeen Niiranen siirtyi Teollisuuden ja Työnantajien Keskusliiton TT:n teollisuusasiamieheksi. Kuopion kauppakamarin toimitusjohtajana hän työskenteli 1997-2012. Tänä aikana hän toimi useiden Pohjois-Savoon liittyneiden toimikuntien ja työryhmien jäsenenä ja puheenjohtajana sekä yritysten ja yhteisöjen hallituksissa. Niiranen on toimittanut myös historiikkeja sekä kirjoittanut kolumneja ja pakinoita. Vuodesta 2012 lähtien hän on toiminut Pohjois-Savon Osuuspankin hallituksen puheenjohtajana.

Kaija Oksanen Kaija Oksanen toimii Enfo Oyj:n viestintäpäällikkönä. Hän on toiminut aikaisemmin Enfossa mm. markkinoinnin tehtävissä. Ennen Enfoa Oksanen on työskennellyt toimittajana eri medioissa, copywriterina sekä markkinoinnin ja viestinnän suunnittelijana. Hän on toiminut myös useiden julkaisujen tuottajana ja päätoimittajana.

Jaakko Seesranta Jaakko ”Siekku” Seesranta aloitti työuransa 1962 Suomen Kaapelitehtaalla ja Oy Nokia Ab:ssä toimien ohjelmoijana, suunnittelijana ja käyttöpäällikkönä. Seesranta siirtyi Tietosavolle kumppaniyrityksestä 1967. Hän aloitti Tietosavolla suunnittelijana ja suunnittelupäällikkönä, ja siirtyi sittemmin palvelukeskuksen käyttöpäällikön sekä -johtajan tehtäviin. Seesranta toimi myös osastonjohtajana ja tuotepäällikkönä eri tehtävissä. Hän osallistui johtoryhmätyöskentelyyn 1968-1993. Oman työnsä ohella Seesranta toimi myös Kuopion Kauppaoppilaitoksessa atk-opettaja 1969-1975. Seesranta siirtyi eläkkeelle 1996.

Pentti ”Pena” Tarnanen Pentti ”Pena” Tarnanen aloitti työuransa Tietosavolla vuonna 1966 operaattorina ja työskenteli yhtiössä monissa eri tehtävissä viimeisimpänä mm. tuote- ja kehityspäällikkönä. Hän on toiminut myös atk-suunnittelijana, jaospäällikkönä sekä TIPAL ry:n (Tietotekniikan palveluliitto) tietokoneliikenneryhmän puheenjohtajana vuosina 1991–2002. Tarnanen oli Tietosavon edustajana myös TELMO ry:ssä (tietoverkkopalvelujen ja palveluntuottajien yhteistyöjärjestö) vuosina 1992–1997. Hän siirtyi eläkkeelle 42 työvuoden jälkeen vuoden 2009 alussa.

Markku ”Uti” Utriainen Markku ”Uti” Utriainen aloitti Tietosavolla 1975 tietokoneoperaattorina ja oli mukana rakentamassa yhtiön it-palveluja yli 35 vuoden ajan. Oman toimensa ohella hän toimi yhtiön työsuojeluorganisaatiossa työnantajan edustajana ja työsuojelupäällikkönä. Utriainen toimi Enfon palvelukeskuksessa esimiestehtävissä mm. konepäällikkönä ja käyttöpäällikkönä 1985 alkaen. Hän oli mukana valtakunnallisessa TIVA-ryhmässä (tietojärjestelmien toiminta poikkeusoloissa) usean vuoden ajan. Tuotantojohtajana ja johtoryhmän jäsenenä Utriainen toimi 2001-2010, jonka jälkeen hän siirtyi eläkkeelle. Hän vastasi uransa aikana Enfon uusien datakeskushankkeiden suunnittelusta ja johtamisesta.

Seppo ”Valtsu” Valtonen Seppo ”Valtsu” Valtonen työskenteli vuosina 1965-1973 Turo Oy:ssä ja Oy Savo:ssa, jotka molemmat olivat Tietosavon osakasyrityksiä. Valtonen aloitti Tietosavolla 1973 ohjelmistosuunnittelijana ja siirtyi myöhemmin tuotepäälliköksi. Hän toimi myös mm. osastopäällikkönä ja yksikön johtajana 1982-1995. Vuosina 1995-2001 Valtonen toimi yhtiön varatoimitusjohtajana ja vuodesta 2001 lähtien Enfo Group Oyj:n, myöhemmin Enfo Oy:n toimitusjohtajana. Valtonen siirtyi 2005 eläkkeelle toimitusjohtajan tehtävistä.